V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

Obisk

1315732
Users Today : 13
Users Yesterday : 38
Users Last 7 days : 214
Users Last 30 days : 978
Users This Month : 459
Total Users : 1315732
Your IP Address : 18.219.112.111

Ko zadiši iz naše kuhinje…

Letos je narava bogato obrodila in tudi v vrtcu smo v jesenskem času pridno kuhali in pekli iz slastnih sadežev. Veliko dobrot so nam podarili tudi starši otrok in iz njih smo pridno ustvarjali v kuharskih delavnicah. Največ časa smo potrebovali za peko potice. Otroci so vztrajno trli orehe, jih zbrali in zmleli. Za to opravilo je bilo potrebno kar veliko spretnosti in pridnih rok. Potica je bila zato še bolj mikavna in dobra, saj so otroci vedeli, koliko truda je potrebno za njeno pripravo.

Skuhali smo tudi slivovo marmelado. Otroci so slive razrezali in jim odstranili koščice. Kuharica je potem skuhala zdravo marmelado z malo sladkorja, ki jo bomo celo leto pridno jedli za zajtrk in tudi v buhteljnih in palačinkah je odlična.

Spekli smo različne vrste kruha. Pirinega, s semeni in koruznega. Pri koruznem so otroci postopoma spoznali celoten postopek od zrna do kruha. Koruzo smo najprej ličkali, semena zbrali in jih zmleli v mlinčku za žito. Iz pridobljene moke smo zamesili testo in nastal je okusen kruh.

Jabolka smo pripravili za sušenje in jih posušili, poleg tega smo pripravili jabolčni zavitek.

Na našem vrtu smo pobrali zelenjavo in jo razrezali na majhne delčke in skuhali zelenjavno juho. Otroci so že pravi kuharski mojstri in prav gotovo jim bodo te delavnice ostale v lepem spominu. Tako otroci pridobivajo veselje in pozitiven odnos do priprave hrane in čutijo spoštovanje in hvaležnost za hrano, ki jo zaužijejo.

Marjeta Nastran

 


Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje